ZDRAVILNA MOČ SVETLOBE – »INCONTILASE«

Uhajanje urina lahko zdravimo z laserjem

  • Udobna rešitev za blago do zmerno stresno in mešano urinsko inkontinenco.
  • Fototermično učvrščevanje sečnice in prve strani mehurja brez zarez.
  • Minimalno invazivno.
  • Neboleče, brez anestezije.
  • Ambulantni poseg, hitro in enostavno.
  • Visok odstotek uspeha in zadovoljstvo pacienta

Z lasersko terapijo zdravljenja medeničnega dna zdravimo pacientke, ki niso primerne za magnetni stol ali ko stimulacija medeničnega dna ne doseže izboljšanja težav.

Kaj je laserska terapija in kako deluje?

Laserska terapija zdravljenja inkontinence temelji na fototermičnem učinku laserja, ki povzroči skrčenje in zožitev nožnice in s tem tudi povečanju napetosti v steni mehurja. Metoda se uporablja pri blagi in srednji stresni inkontinenci. Blago povešenje nožnici in manjša cistokela nista kontraidikacija za poseg. Mirena ne moti.

Kako poteka zdravljenje?

Obravnava obsega prvi pregled, kjer presodimo ali bo terapija za vas ustrezna. Sledi  prvi laserski poseg, ki traja približno pol ure in je povsem neboleč. Praviloma je po enem mesecu priporočljiv še en laserski poseg,  nato sledi kontrolni pregled  po pol leta.

Kakšni so rezultati zdravljenja?

Številne raziskave (https://www.fotona.com/en/treatments/2053/incontilase/) kažejo odlične rezultate v zmanjšanju simptomov stresne inkontinence po treh in šestih mesecih glede na test z vložkom, ki količinsko meri stopnjo uhajanja urina.

Vir: Tien, YI – WEn, et al. “Effects of laser procedure for female urodynamic stress incontinence on pad weight, urodynamic, and sexual function.” International urogynecology journal 28.3 2017): 469-476.

Kako dolgo traja izboljšanje?

Koliko časa traja izboljšanje  je odvisno od stopnje inkontinence pred zdravljenjem ter od tudi od drugih faktorjev ( način življenja, telesna teža, druga obolenja). Terapijo je občasno potrebno ponoviti.

Učinek IncontiLase terapije gledee na stopnjo urinske inkontinence. Stolpci kažejo izboljšanje simptomatike pri vseh stopnjah inkontinence po 2 mesecih, 6 mesecih in 12 mesecih po posegu.

Lokacija: KC Avelana Otočec, Šolska cesta 12, Otočec.