Lasersko zdravljenje  glivičnega obolenja nohtov je bolniku učinkovita ter neinvazivna metoda zdravljenja glivičnih okužb nohtov

Glivične okužbe nohtov, ki jih strokovno imenujemo tudi onihomikoza, se najpogosteje pojavljajo na nohtih na nogah. Lahko povzročajo bolečine, razobličenost nohtov in tako bistveno vplivajo na vsakodnevne aktivnosti in kvaliteto življenja. Boleha približno 8 % ljudi, pogosteje starejši in tisti, ki imajo sladkorno bolezen, bolezni arterij nog ali ortopedske nepravilnosti stopala. Večkrat je vzrok tudi neustrezna oziroma pretesna obutev in poškodbe nohtov …
Poznamo različne tipe obolenja, najpogostejša med njimi je oblika, ki se začne na končnem delu nohta, največkrat na palcu. Noht se rumenkasto obarva, končni del nohta pa se nekoliko privzdigne. Spremembe se z leti širijo po nohtu navzgor in lahko prizadenejo celotno nohtno ploščo, ki postane rjavkasta, krhka. Nezdravljena okužba je lahko vir okužbe za druge dele telesa, prenaša pa se tudi na druge ljudi. Diagnozo postavimo z mikroskopskim pregledom postružka nohta.

Zdravljenje

Odvisno je od prizadetosti nohta. Mazila in tekočine, s katerimi mažemo spremenjen noht, so namenjena zdravljenju glivičnih okužb nohtov, ki prizadenejo manj kot polovico nohta, ali ljudem, kjer je zdravljenje z zdravili kontraindicirano. Pri obsežnejši prizadetosti nohta je potrebno zdravljenje z zdravili. Za zdravljenje glivičnega obolenja nohta uporabljamo tudi lasersko terapijo.

Laserska terapija onihomikoze

Glivično okužbo nohtov na nogah lahko ozdravimo z najnovejšim Nd-YAG laserjem. Z laserjem varno uničimo glivice, ki so okužile noht. Ne potrebujete več nanašanja krem ali jemanja zdravil. Stranskih učinkov ni. To je do bolnika najprijaznejša in najmanj invazivna metoda  zdravljenja glivičnih okužb nohtov.
Enostavno, neboleče in v treh prihodih se boste rešili nadloge, ki ste jo morda zdravili že leta in leta.