Fotona 4D je inovativno lasersko zdravljenje obraznih gub za nadomestitev kirurškega „faceliftinga“. Metoda združuje 4 načine estetskega zdravljenja za učinkovitejše preprečevanje staranja kože.
Lasersko zdravljenje Fotona 4D izvajamo tako na zunanji površini obraza kot tudi na notranji strani (v ustni votlini). To povzroči povečano krčenje kolagenskih vlaken in prispeva k večjemu učinku zmanjšanja kožnih gub in povečuje volumen kolagena in vezavo vode. To povzroči napet in mladosten videz obraza. Zdravljenje deluje na globoke, srednje in površinske vezivne strukture in odpravlja pigmentne in žilne nepravilnosti na koži obraza, ki postane bolj gladka in bleščeča. To pa so lastnosti mlade kože.
Štiri “dimenzije” iz Fotona 4D se nanašajo na štiri različna zdravljenja, ki se opravljajo z laserskim sistemom Fotona SP Dynamis in SP Spectro: SmoothLiftin™, FRAC3®, PIANO® in površno™, ki delujejo v kombinaciji za boj proti staranju kože učinkovito in neinvazivno. Kombinacijo vseh štirih zdravljenj izvedemo v isti seansi. Zdravljenja se ponavlja trikrat z vmesnimi presledki po 4 tedne. Za vzdrževanje se terapijo lahko ponovi še na pol leta, vendar je dovolj le ena terapija.