Smo ekipa strokovnjakov na področju zdravljenja krčnih žil in laserskih posegov, ki smo predani svojemu delu. S svojo zagnanostjo in predanostjo se celostno posvetimo vsakemu pacientu, mu prisluhnemo in individualno obravnavamo. Stremimo k zadovoljstvu pacientov ter nudimo strokovno in diskretno obravnavo.
Smo specialisti za zdravljenje bolezni ven. Do sedaj nam je zaupalo že več kot 17.000 pacientov, opravili smo več kot 10.000 operativnih posegov zdravljenja krčnih žil v lokalni anesteziji.

Poleg vodilne dejavnosti zdravljenja bolezni ven, ki je trenutno tudi edina dejavnost, ki je koncesionirana s strani Ministrstva za zdravje RS, opravljamo še samoplačniške storitve iz področja:

  • splošne kirurgije,
  • zdravljenja urinske inkontinence,
  • dermatologije in estetskih laserskih posegov,
  • kardiologije,
  • ultrazvočne diagnostike,
  • endoskopske diagnostike.

Začetki podjetja Avelana segajo v leto 2003, ko je priznani kirurg prim. mag. Andrej Šikovec s svoji zagnanostjo in idealizmom ustanovil žilno ambulanto, z željo po učinkovitem in minimalno invazivnem načinu zdravljenja pacientov z obolenji venskega sistema. Prvi v Sloveniji in širši regiji je pričel z endovaskularnim laserskim zdravljenjem krčnih žil, ki se v primerjavi s klasično “stripping” kirurško tehniko izvaja v lokalni anesteziji, občutno zmanjša bolečine ter skrajša obdobje okrevanja po posegu.
Postali smo center za učenje laserskih metod zdravljenja bolezni ven in partner slovenske multinacionalke Fotona d.d.

Leto 2017 je bilo prelomno za podjetje Avelana, saj smo zgradili prvo zasebno bolnišnico na Dolenjskem, ki je oddaljena le nekaj kilometrov od avtocestne povezave Ljubljana – Zagreb in natanko na polovici poti med obema glavnima mestoma. Kirurški center Avelana leži med zelenimi dolenjskimi griči nad romantično reko Krko v naselju Otočec.
Na razpolago imamo tri operacijske dvorane, ki so opremljene z najnovejšo opremo podjetja Maquet (ena izmed njih omogoča tudi hibridne posege, torej odprto in znotraj žilno kirurgijo), sobo za intenzivni nadzor, bolniške sobe in dnevno bolnišnico. Skupaj gre za 12 postelj na 1600 m2 površine, ki vključuje tri enoposteljne sobe in dva nadstandardna apartmaja, ki najzahtevnejšim pacientom nudita najvišjo stopnjo zasebnosti, miru in udobja.

Vabljeni, da sebi in svojim najbližjim privoščite vrhunske zdravstvene storitve.