Zdravljenje z venoaktivnimi zdravili

V Sloveniji je na voljo venoaktivno zdravilo, ki vsebuje mikronizirano prečiščeno frakcijo flavonoidov (Detralex). Številna ugledna zdravniška združenja ga priporočajo za zdravljenje vseh stopenj kroničnega venskega popuščanja.

Zdravilo zmanjšuje vnetje v mikrocirkulaciji in tako varuje vene pred poškodbami ter posledično učinkovito zmanjšuje simptome kroničnega venskega popuščanja kot so: bolečine, težke noge, krči. V kombinaciji z ostalimi načini zdravljenja se uporablja tudi pri napredovalih oblikah bolezni.

Mikronizirana prečiščena frakcija flavonoidov dolgoročno učinkovito zmanjšuje otekline in tudi dokazano pospešuje celjenje venskih razjed. Mikronizirana prečiščena frakcija flavonoidov deluje na vzrok bolezni in dokazano izboljšuje kakovost življenja bolnikov s kroničnim venskim popuščanjem.

Zdravilo Detralex se lahko nabavi v lekarni brez recepta. Potrebno je jemati po dve tableti dnevno. Lahko obe hkrati ali pa tudi eno zjutraj in eno zvečer. Zdravilo pokaže svoj učinek na zmanjšanje težav po treh tednih do enega meseca.