Čakalne vrste za fizioterapevtske obravnave v slovenskih zavodih z delovnim nalogom trenutno trajajo predolgo, število ljudi, ki obravnavo potrebujejo, pa je vse večje. 

V Kirurškem centru Avelana odpiramo novo, sodobno ambulanto, namenjeno osebam, ki želijo svoje zdravstveno stanje izboljšati takoj.

Obravnava je primerna za vse osebe z akutnimi in kroničnimi bolečinami v vratu, ramenih, zapestju, kolku, kolenu, gležnju, vratni in ledveni hrbtenici, po poškodbah in raztrganinah mišic, vezeh, s poslabšanjem mišične moči in celotnega gibalnega sistema ter pooperativno rehabilitacijo.

V fizioterapevtski ambulanti izvajamo:

  • terapijo po ortopedski medicini Cyriax
  • terapijo z nevrostimulatorjem, s katerim lajšamo bolečino
  • terapijo z LASER aparatom, s programom fotobiomodulacije
  • aktivacijo mišic z elektrostimulatorjem

Ortopedska medicina Cyriax je manualna tehnika, pri kateri s prečno frikcijsko masažo, sklepno mobilizacijo, trakcijo in manipulacijo dosežemo zmanjšanje bolečine s stimulacijo mehanoreceptorjev, s pravilnim gibanjem preprečimo nastanek nepravilnih zarastlin prizadetih struktur in povečamo prekrvavitev, ki pomaga pri odplakovanju metabolitov..

Nevrostimulator Interx je aparat, ki preko povratnih informacij o impedanci pacientove kože, modulira električne dražljaje. Električni tok je usmerjen natanko tja, kjer ga telo potrebuje. S terapijo lajšamo bolečino, povečujemo obseg giba prizadetega sklepa in zmanjšujemo oteklino.

Pri LASER terapiji se poslužujemo fotobiomodulacije. Gre za uravnavanje celičnih procesov s svetlobno terapijo. Z njo dosežemo naslednje učinke: sproščanje bolečine, pospešeno regeneracijo mehkih tkiv, stimulacijo celičnega metabolizma, pospešeno celjenje ran, povečan limfni pretok, stimulacija mikrocirkulacije, protivnetni učinek, spodbujanje delovanje imunskega sistema in povečano izločanje serotonina.

Naša terapija zajema natančno anamnezo in pogovor s pacientom, klinični pregled, s katerim potrdimo vzrok za težave bolnika, izvajanje ciljane terapije, preverjanje takojšnjega učinka terapije s pomočjo kliničnih testov ter edukacija potrebnih vaj in navodila za preprečevanje ponovitev težav v domačem okolju.

Število terapij prilagodimo vašemu trenutnemu stanju, obravnavo pa začnemo izvajati takoj, ko se za njo odločite.