Žilna kirurgija, laserska terapija, ultrazvok
+386 40 468 460
SI | CRO | EN | IT

Kolektiv

primarij mag. Andrej Šikovec, dr.med., specialist kirurg

Zaposlen v Avelani d.o.o. in le še občasno v Splošni bolnišnici Novo mesto. Ambulante je pred leti imel tudi v Zdravilišču Šmarješke toplice in v Ambulatoriju Zeleni trikotnik kot zasebnik specialist za žilno kirurgijo. Poleg rednega kliničnega dela, ki je predvsem v operacijski dvorani, kjer opravlja operacije zoženih arterij na vratu, premostitve na arterijah spodnjih udov in operacij na venah spodnjih okončin. Na tem področju je prvi pri nas pričel z endoskopskimi operacijami perforantnih ven (SEPS), z endolasersko obliteracijo velike vene safene in aspiracijsko flebektomijo. Objavil je več kot dvajset znanstvenih člankov v slovenskih in tujih znanstvenih revijah ter nekaj poljudnih prispevkov.
Izobrazba in akademski nazivi
 • diploma na Medicinski fakulteti (1980)
 • podiplomski študij iz kirurgije (1989)
 • specialistični izpit iz splošne kirurgije (1989)
 • magisterij iz eksperimentalne kirurgije (1991)
 • imenovan za primarija (2003)
Zaposlitev
 • bil je zaposlen v Zdravstvenem domu Litija, kjer je delal kot splošni zdravnik, od leta 1981 do 1984
 • splošna bolnišnica Novo mesto kot specializant kirurgije, od leta 1984 do 1989
 • dela kot specialist kirurgije na oddelku za žilno kirurgijo, od leta 1989 do 1997
 • Kirurški sanatorij Rožna dolina do 2005
 • odprl zasebno specialistično ordinacijo za žilno kirurgijo z operativo Avelana d.o.o. (10/2005)
 • zaposlen v Avelani d.o.o. in le še občasno v Splošni bolnišnici Novo mesto
Strokovno izpopolnjevanje
Od leta 1991 do leta 1992 se je strokovno izpopolnjeval iz žilnekirurgije kot štipendist British Council v Bristolu, Velika Britanija na Bristol Royal Infirmary, nato pa še leta 1994 pri prim.dr.Pavel Šebesta na Nemocnice na Homolce v Pragi na Češkem, asistent na katedri za kirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani, član številnih združenj (Združenje za žilna obolenja Slovenskega zdravniškega združenja, Federation Europeenne des Medecins Salaries-FEMS, European Society for Vascular Surgery).

 

Kristina Kovač, dipl. m. s.

  S prim. Šikovcem je sodelovala od časov, ko je pričela delati kot operacijska inštrumentarka. Sodelovala je pri vseh operacijah, ki jih je prim. Šikovec uvajal v vsakdanjo prakso. Velja omeniti operacije zožitev velikih arterij na vratu v lokalni omrtvičenosti (Slovenska novost), endoskopso operiranje prebodnih ven in endovensko lasersko terapijo krčnih žil. Zato je bilo naravno, da je po ustanovitvi firme pričela pogodbeno sodelovati tudi pri delu firme. V kratkem času je postala "srce" operativne dejavnosti.

Deset let aktivno delovala na področju sterilizacije. Aktivni član Slovenskega društva za bolnišnično higieno, deset let je bila tudi član strokovnega odbora, Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v sterilizaciji V strokovnih krogih je iz tega področja zastopala Splošno bolnišnico Novo mesto ter aktivno in pasivno sodelovala na različnih delavnicah, seminarjih in kongresih.

Na kongresih Zdravstvene nege, seminarjih Sekcije operacijskih medicinskih sester, društva medicinskih sester Novo mesto aktivno sodeluje s svojimi prispevki in predavanji iz področja zdravstvene nege Kirurškega bolnika.

Kot operacijska medicinska sestra, se pretežno ukvarja s področjem žilne kirurgije.

Sodeluje v Avelani d.o.o. od samega začetka. Njena naloga je nabava in priprava materiala za delo, priprava sterilnega materiala in inštrumentiranje pri operacija. Ves čas se izobražuje: laserska terapija, kompresijska terapija. S svojim znanjem in prijaznostjo je vedno na raspolago bolnikom, ki potrebujejo dodatna pojasnila in pomoč.

 

Damjana Bradač Zupančič, poslovna sekretarka

Damjana Bradač Zupančič je rojena v Novem mestu. Marca 2006 je z odliko diplomirala na Višji strokovni šoli v Novem mestu, smer poslovni sekretar in bila izbrana za najboljšo redno študentko. Kot predstavnica študentov višje šole je sodelovala v Svetu šole, šolo pa je zastopala tudi pred tujimi partnerji iz Pariza.

V dveh letih študija in v štirih letih dela na občinski upravi v Občini Dolenjske Toplice je pridobila ogromno izkušenj in znanj iz področja administracije. V več kot dveh letih dela v Wellness centru Balnea pa je pridobila izkušnje predvsem na področju vodenja in organiziranja, aktivne prodaje, ter realizacije rezervacij gostov.

V novembru 2007 se je pridružila kolektivu Avelane kot nova administrativna moč, ki je zadolžena za pisarniško poslovanje, organizacijo dela, organizacijo tečajev, ipd.. Ves čas se izobražuje na jezikovnem področju in področju pisarniškega poslovanja.

V prostem času rada glasbeno in umetniško ustvarja.

 

prim. mag. Alenka Fetih, dr. med,  spec. ginekologije in porodništva

Rojena je bila 22.12. 1945 v Ljubljani, kjer se je tudi šolala, diplomirala in specializirala ginekologijo in porodništvo. V tridesetletni praksi na Ginekološki kliniki v Kliničnem centru v Ljubljani si je pridobila bogate izkušnje. Izobraževala pa se je tudi na priznanih klinikah v tujini ( Francija, Italija). Posebej pa se je ukvarjala z operativnim zdravljenjem razvojnih napak rodil.

Zadnja leta svoje kariere pa je bila predstojnica in nato svetovalka na ginekološko-porodniškem oddelku Splošne bolnice Novo mesto.

Nedolgo tega se je upokojila, a je v stroki še vedno aktivna. Enkrat tedensko ordinira v ambulanti v Ljubljani. Enkrat tedensko pa v Ambulanti Avelane d.o. o. v Novem mestu svetuje in izvaja terapijo stresne inkontinence in ohlapne nožnice z laserskimi posegi.

Nova obetajoča, neagresivna laserska metoda zdravljenja stresne inkontinence, ki pesti prenekatero žensko, ji je v poseben strokovni izziv in se je je lotila z veseljem. Navdušena je nad ohrabrujočimi rezultati terapije. Vesela pa je tudi, da lahko s svojim znanjem pomaga ženskam in je aktivna tudi še po svojem uradno zaključenem poklicnem obdobju.

Živi v Ljubljani. Je mati ene hčere in babica treh živahnih vnukov. V prostem času pa so njena ljubezen konji in konjeniški šport. Jaha ne več, je pa v tem športu še aktivna kot sodnica za dresurno jahanje.
Jesen njenega življenja je tako še vedno polna živih barv.

 

Irena Strgar, zdravstvena administratorka

Irena Strgar prihaja iz Otočca. Je poročena in mati 13 letne deklice.

V letu 1995 je diplomirala na Višji Poslovni šoli na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Na področju pisarniškega poslovanja in delu s strankami je veliko izkušenj pridobila pri šestletni zaposlitvi v podjetju Globus d.o.o. Metlika ter več kot desetletju dela v domačem družinskem podjetju. V tem času se je ves čas dodatno izobraževala na področju pisarniškega poslovanja.

Podjetju Avelana se je pridružila septembra 2013. Njene naloge so naročanje pacientov, vodenje pisarniške korespondence in zdravstvenih evidenc. Delo ji je v veselje, ker je dinamično in polno izzivov. Vesela je, da je lahko del tako prijazne ekipe.

Njeni hobiji so hoja, petje v pevskem zboru, branje knjig, vrtnarjenje.

 

Jožica Mervar, medicinska sestra

Je nepogrešljiva pri ambulantnem zdravljenju. Skrbi za kompresijsko zdravljenje pacientov, sodeluje pri ultrazvočno vodenih sklerozacijah s peno in pri laserskem zdravljenju stresne urinske inkontinence.  Skrbi za zagotavljanje čistoče, streže pri operacijah in pomaga povsod kjerkoli je potrebno.

 

Tadeja Vidmar Curk, dr. med., specialistka splošne kirurgije

V Avelani izvaja ultrazvočno diagnostiko ožilja spodnjih okončin, vratnega ožilja, sklerozantno terapijo in endovenske laserske posege na spodnjih okončinah.

 

Matjaž Vrtovec, dr. med., specialist radiologije

Se ukvarja z diagnostiko žilnih obolenj in endovaskularnimi posegi.

 

Ana Grilc Šikovec, dr. med.,  specialistka splošne kirurgije

Sodeluje v ambulanti Avelana od leta 2005, poleg svetovanja s področja abdominalne kirurgije se predvsem ukvarja s prekokožnim laserskim zdravljenjem motečih kapilar (telangiektazij)Tea Šikovec, dr. med., specializantka radiologije

Sodeluje pri raziskavah in je specializirana za ultrazvočne preglede ožilja
 

Peter Hudoklin, dr. med., specialist otorinolaringologije

Medicinsko Fakulteto je končal v Ljubljani leta 2004. Istega leta je pričel s pripravništvom v Splošni bolnišnici Novo mesto. 

Leta 2005 je pričel s specializacijo iz splošne kirurgije, ki jo je leta 2007 zamenjal za otorinolaringologijo. Specializacijo iz otorinolaringologije je opravljal v SB Novo mesto, UKC Maribor in UKC Ljubljana. Glede na bližino in dobro tradicijo hrvaške otorinolaringologije, se je dogovoril za kroženje na dveh največjih ORL klinikah v Zagrebu (Rebro in Vinogradska). O kirurgiji nosu in obnosnih votlin se je veliko naučil v času enomesečnega kroženja pri prof. Nicolaiu v Brescii, blizu Milana.

Od oktobra 2012 dela kot specialist otorinolaringologije na ORL oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto.

Več si lahko preberete na spletnem naslovu http://orlhudoklin.si/.


Darko Janežić, dr. med., specialist anesteziologije in akupunkturolog

Rojen je bil leta 1980 v Nišu, kjer je končal Medicinsko fakulteto leta 2007.
V Sloveniji je, po nostrifikaciji diplome, leta 2009 opravil strokovni izpit in začel z opravljanjem specializacije iz anesteziologije v Splošni bolnišnici Novo mesto in Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.
Dodatno se je izpopolnjeval na področju regionalne anestezije in več mesecev preživel v Kliničnem bolničnem centru Rijeka, ki zaposluje nekatere najboljše strokovnjake s tega področja v regiji. Na to temo se je udeležil tudi številnih kongresov, šol, delavnic in seminarjev.
V SB Novo mesto je delal na področju razvoja Službe za lajšanje postoperacijske bolečine.
Poleg akutne bolečine se je ukvarjal tudi z lajšanjem kronične bolečine.
Znanje akupunkture je pridobil v letih 2013 in 2014 na izobraževanju v Zagrebu, kjer je pri Hrvaškem zdravniškem društvu opravil mednarodno priznan izpit s strani ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques). 
Leta 2015 je opravil specialistični izpit iz anesteziologije in od takrat je redno zaposlen na Anesteziološkem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto.

Več si lahko preberete na spletnem naslovu:  
Darko Janežić, dr. med. – Specialist anesteziologije in akupunkturolog. Samoplačniška protibolečinska ambulanta
 

Avelana gostovala v Santiagu de Chile
Dr. Andrej Šikovec v ambulanti za žilno kirurgijo večkrat gosti žilne kiruruge iz drugih držav, ki si s posredovanjem firme Fotona d.d. želijo seznaniti z uporabo laserja v žilni kirurgiji.
Otvoritev ambulante
Ambulanta je namenjana najmodernejšim posegom na področji žilne kirurgije, predvsem bomo v njej delali endovensko lasersko zaporo ven spodnjih okončin...
REZERVACIJA TERMINA >>
Rezervirajte si termin
za pregled še danes!

Za rezervacijo kliknite tukaj.