Tadeja Vidmar Curk

dr. med., specialistka splošne kirurgije

Po končani Bežigrajski gimnaziji se je vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, kjer je l. 1997 diplomirala, naslednje leto pa pričela s specializacijo iz splošne kirurgije v Splošni bolnišnico Novo mesto. Po  l.2005 opravljenem specialističnem izpitu se je zaposlila na oddelku za žilno kirurgijo, kjer je opravljala kirurške posege na arterijskem in venskem ožilju. Že zelo kmalu je v svoj klinični  vsakdan uvedla tudi ultrazvočno diagnostiko in transkranialni dopler, svoje znanje na tem področju pa dodatno izpopolnila na priznanem podiplomskem  tečaju Doplerske UZ diagnostike bolezni krvnih žil pri prof. Brkljačiču v Zagrebu ter slovenskih strokovnjakih za žilno UZ diagnostiko dr. Videčniku, dr. Žuranu  in dr. Tetičkoviču.

Od leta 2013 je zaposlena v Avelani na Otočcu, kjer se ukvarja z ultrazvočno diagnostiko bolezni ven in arterij ter kirurškim in endovenskim zdravljenjem kronične venske bolezni. Je članica Evropskega foruma za venske bolezni (EVF) in slovenskega Združenja za žilne bolezni, na katerega srečanjih  vsako leto tudi  sodeluje. Kot predavateljica  je redno aktivna  na mednarodnih seminarjih in delavnicah (Seminar and Hands on Course of Ultrasound of Leg Veins and Laser Treatment), ki jih vsako leto organizirajo v izobraževalnem centru v sklopu klinike na Otočcu. V zadnjih petih letih je opravila preko 2000 endovenskih laserskih operacij.

Trdno je prepričana, da je za zadovoljstvo bolnikov,  poleg visoke strokovnosti , nenadomestljivo predvsem zaupanje med bolnikom in zdravnikom. Zato k svojim bolnikom vedno pristopa z veliko mero empatije in odgovornosti.

Čeprav po duši Ljubljančanka,  življenja na dolenjskem podeželju ne bi nikoli več zamenjala z mestnim vrvežem. Teniški lopar, jadro, odbojkarsko žogo in potepanja  iz mladosti so nadomestili  planinski gojzarji, kolo in zelenjavni vrt. Svoje veselje do življenja, slovenskih gora, narave, umetnosti, kulture in vsega lepega pa  deli s svojimi petimi otroki. Tudi zato je v prostem času najraje od vsega – mama.

Tadeja Vidmar Curk