BLAGODEJNI UČINKI DIVJEGA KOSTANJA NA KRČNE ŽILE

O zdravilnih učinkih divjega kostanja na krčne žile je pisal že pater Simon Ašič, ki ga je označil za »eno najboljših zdravil za ožilje«. Čeprav divji kostanj ni užiten, lahko iz njega izdelamo vrsto lokalnih pripravkov za lajšanje težav s krčnimi žilami. Izvleček semen divjega kostanja vsebuje številne zdravilne učinkovine, ki blagodejno vplivajo na krčne žile (escin, flavonoidi, steroli …). Med njimi je najbolj poznan escin, ki dokazano deluje protivnetno, venotonično (krepi žilno steno ven), vazoprotektivno (zaščitno deluje na ožilje) ter antiedematozno (deluje proti oteklinam).

V začetnih fazah težav s krčnimi žilami si torej lahko pomagate tudi sami: z uporabo hladilnih gelov za krčne žile, redno telesno aktivnostjo, izogibanjem vročini, dolgotrajnemu stanju ali sedenju na mestu in z nošenjem kompresijskih nogavic.

 

PREIZKUSITE AVELANIN HLADILNI GEL ZA NEGO NOG z izvlečkom divjega kostanja, ognjiča in drugih skrbno izbranih sestavin. Je odlična izbira za vse s težavami s krčnimi žilami, po operativnem posegu krčnih žil in za lajšanje občutka težkih in utrujenih nog. Primeren je tudi za vse, ki imajo zaradi narave dela ali drugih dejavnikov noge bolj obremenjene – izrazito stoječe ali sedeče delo, na potovanjih …