Žilna kirurgija, laserska terapija, ultrazvok
+386 40 468 460
SI | CRO | EN | IT

Aktualno

NOVO - Transpelvična magnetna stimulacija (TPM)

Uhajanje urina lahko prizadene vsakega izmed nas.

Uhajanje urina ali inkontinenca ni le zdravstvena težava, saj lahko preraste v velike psihosocialne zaplete, ki resno načnejo kakovost vašega vsakdanjega življenja.
 

Transpelvična magnetna stimulacija (TPM)

  • Terapija TPM predstavlja naravno, neinvazivno, varno in učinkovito metodo zdravljenja vseh oblik uhajanja urina (stresna, urgentna in mešana inkontinenca) ter uhajanja blata.
  • Terapija TPM poleg odpravljanja inkontinence izboljšuje libido in povečuje zmožnosti doseganja orgazma. Prav tako pomaga pri zmanjševanju bolečin v križu in odpravljanju celulita.
  • Terapija TPM je primerna tako za ženske kot za moške v vseh starostnih obdobjih.

Rehabilitacija mišic medeničnega dna

  • V času menopavze uhajanje urina prizadene skoraj vsako tretjo žensko.
  • Po 70. letu starosti uhajanje urina prizadene vsako drugo žensko.
Znak za alarm lahko pomeni že ena sama kapljica! Vsako odlašanje vodi v potencialna kronična stanja, ki pa jih težje odpravimo in za njihovo zdravljenje potrebujemo več časa.
 

Rehabilitacija po porodu

Vaginalni porod je pomemben vzrok za nastanek stresne urinske inkontinence ter popuščanja mišic medeničnega dna. S terapijami TPM dosežemo ponovno vzpostavitev tonusa mišic medeničnega dna. Z zdravljenjem lahko pričnemo že kmalu (6 tednov) po porodu.

Terapija TPM poleg odpravljanja inkontinence izboljšuje libido in povečuje zmožnosti doseganja orgazma. Prav tako pomaga pri zmanjševanju bolečin v križu in odpravljanju celulita.
 

Rehabilitacija po prostatektomiji

Moški se srečujejo s težavo uhajanja urina po operaciji prostate in pri prekomerno aktivnem sečnem mehurju. S terapijami lahko pričnemo od 6 do 8 tednov po operaciji.

S terapijo prebudimo in ozavestimo mišice medeničnega dna ter si povrnemo kakovost življenja. Terapija TPM ima običajno pozitiven učinek na erekcijo in na zmožnost doseganja orgazma.
 

Zanesljiv korak do čvrstih mišic medeničnega dna

Zdravljenje običajno zajema sklop 16 terapij v šestih tednih. Posamezna terapija traja 20 minut. Med terapijo ste popolnoma oblečeni. Po zaključku terapije lahko nadaljujete z dnevnimi opravili. Zdravljenje s terapijo TPM je povsem naravno, varno in brez kakršnih koli neželenih stranskih učinkov ali tveganja za poškodbe tkiv, čeprav obstajajo nekateri previdnostni ukrepi. Z okrepljenimi mišicami medeničnega dna se ponovno pridobi nadzor nad delovanjem sečnega mehurja.
 

Stimulacija mišic medeničnega dna

Transpelvična magnetna stimulacija (TPM) temelji na elektromagnetnem pulzirajočem delovanju, pri čemer natančno določeni pulzi prodrejo od 10 do 15 centimetrov globoko v tkivo in delujejo neposredno na mišice medeničnega dna in ustrezno živčevje.
 

Učinek vaj za krepitev mišic medeničnega dna

  • Terapija TPM predstavlja avtomatizirano vadbo krepitve mišic medeničnega dna.
  • S terapijami namensko okrepimo skupino mišic, ki jo sicer težko odkrijemo.
  • Na ta način ponovno ozavestimo mišice medeničnega dna in pridobimo nadzor nad njimi.
  • QRS® PelviCenter omogoča hitro izboljšanje moči in koordinacije mišic ter hitrejšo rehabilitacijo mišic in spolnih funkcij.
Transplevična magnetna stimulacija (TPM)


« nazaj na seznam
Avelana gostovala v Santiagu de Chile
Dr. Andrej Šikovec v ambulanti za žilno kirurgijo večkrat gosti žilne kiruruge iz drugih držav, ki si s posredovanjem firme Fotona d.d. želijo seznaniti z uporabo laserja v žilni kirurgiji.
Otvoritev ambulante
Ambulanta je namenjana najmodernejšim posegom na področji žilne kirurgije, predvsem bomo v njej delali endovensko lasersko zaporo ven spodnjih okončin...
REZERVACIJA TERMINA >>
Rezervirajte si termin
za pregled še danes!

Za rezervacijo kliknite tukaj.