Žilna kirurgija, laserska terapija, ultrazvok
+386 40 468 460
SI | CRO | EN | IT

Aktualno

Avelana Nova žilna ambulanta

Endovenska laserska operacija krčnih žil je najnovejša, neboleča, minimalno invazivna, ambulantna operacija krčnih žil. Je najmanj tako učinkovita kot klasična operacija, bolj kot radiofrekvenčna op. in bistveno bolj kot sklerozacija s peno. Bolniki jo ocenjujejo kot nebolečo in učinkovito.

Avelana d.o.o. je organizacija, ki se ukvarja predvsem z diagnostiko in zdravljenjem bolezni ožilja. Sem spadajo bolezni arterij in ven ter prirojene nepravilnosti le teh. Pri svojem delu se team večih zdravnikov specialistov, ki jih vodi ustanoitelj primarij magister Andrej Šikovec, dr.med. Vsi sodelavci, ki jih je izbral prim. Šikovec so njegovi tesni sodelavci in prijatelji in sledijo poslanstvu organizacije, ki se glasi: Prijazno, hitro, učinkovito in najsodobnejše zdravljenje številnih bolezni arterij in ven. Pri tem smo se srečali z najsodobnejšemi metodami zdravljenja, ki so v medicini v uporabi šele v zadnjem času. To so tako imenovane znotrajžilne metode zdravljenja. Pri tem smo se srečali z zdravljenjem z laserjem in radiofrekvenco. Imamo dve rezlični vrsti laserja. Eden je tako imenovan NdYag laser, ki je primeren za zdravljenje ven. Tega uporabljamo za znotrajžilno zdravljenej bolezni ven, največ za zdravljenje krčnih žil. Imamo pa tudi laser, ki je namenjen zdravljenju bolj povrhnji sprememb in vezivnega tkiva. Ta laser kombinira prej opisani NdYag laser z erbij laserjem. S pomočjo tega laserja smo se srečali tudi z drugimi področji- predvsem podričjem pomlajevanja tkiv ali rejuvenacija. Ta laser namreč s toplotnim učinkom v globini ovzroča, da se kolagen, ki je sestavina kože in podkožja, pa tudi mišic skrči in tako naredi ohlapna tkiva zopet napeta.

Poleg pomlajevanja kože in mišic obraza smo svojo dejavnost razširili tudi na področje ginekološkega pomlajevanja, tkiva nožnice in mehurja ter sečnice. Zradai tega smo sdi pridobili znanje in spretnosti tudi s tega področja. Imamo tudi sodelavko primarij. mag. Alenko Fetih, dr.med., specialistko ginekologije in porodništva, ki se ukvarja s pomlajevanjem vagine in preprečevanjem uhajanja urina (stresna inkontinenca).

Poleg laseja pri zdravljenju uporabljamo tudi drugo moderno metodo- radiofrekvenšno terapijo, ki omogoča na minimalno invazivni način, posege v področju žil, kože in podkožja. Radiofrekvenco uporabljamo tako za zdravljenje krčnih žil, kot tudi za glajenje gub in odstranjevanje kapilar in manjših kožnih izrastkov.

Radiofrekvenca in laser sta metodi, ki se dopolnjujeta. Zato vas prosimo, da nam zaupate pri izbiri metode, ki bi bila za vas najboljša.

Naša organizacija deluje že več kot deset let. Število naših bolnikov narašča in sedaj napravimo letno okoli devetsto (900) operacij. Pregledamo več kot 2000 pacientov. Zaradi tega se je pojavila potreba po povečanju kapacitet. Imamo že prostor in idejni načrt za izgradnjo nove velike stavbe, v kateri bi lahko še razširili dejavnost. Vendar zadeve s pridobitvijo gradbenih dovoljenj traja in traja.. To nas je prisililo, da odremo nove prostore v Novem mestu na Kočevarjevi 2. Novo urejeni prostri obsegajo dve ambulati v kateri smo lahko namestili dva ultrazvočna aparata, foto pletizmografijo, aparat za prikaz ven Vein Viewer, radiofrekvenčno terapijo Bionic, in laser. To ambulato smo odprli jinija leta 2012. Sedaja v tej ambulanti izvajamo preglede in terapijo ožilja, pomlajevanje kože in vaginalno rejuvenacijo za zdravljenje urinske inkontinence. Prispevek na lokalni televizij Vaš kanal si lahko ogledate  spodaj:Več kot desetletna praksa dela z laserjem in več kot 99% zadovoljstvo bolnikov, nam daje zaupanje v naše znanje in možnosti uvajanja novosti. Zato nas je obiskovalo že več kot 120 zdravnikov iz vseh kontinentov, ki so nas opazovali in se od nas učili. Organizirali smo že osem (8) mednarodnih tečajev z udeležbo zdravnikov iz vseh kontinentov razen Avstralije.

Naši bolniki prihajajo predvsem iz cele Slovenije, zamejstva, Italije, Rusije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Srbije in Črne Gore. V naši organizaciji govorimo poleg materinega jezika, še hrvaško in srbsko, italijansko, angleško, francosko in nemško.

Veselimo se, če se boste s svojimi težavami obrnili na nas. Ne bomo Vas razočarali.

Prim.mag.Andrej Šikovec, dr.med. specialist kirurg


« nazaj na seznam
Avelana gostovala v Santiagu de Chile
Dr. Andrej Šikovec v ambulanti za žilno kirurgijo večkrat gosti žilne kiruruge iz drugih držav, ki si s posredovanjem firme Fotona d.d. želijo seznaniti z uporabo laserja v žilni kirurgiji.
Otvoritev ambulante
Ambulanta je namenjana najmodernejšim posegom na področji žilne kirurgije, predvsem bomo v njej delali endovensko lasersko zaporo ven spodnjih okončin...
REZERVACIJA TERMINA >>
Rezervirajte si termin
za pregled še danes!

Za rezervacijo kliknite tukaj.